Mercat del Clot


HISTÒRIA
El Mercat del Clot està ubicat al districte de Sant Martí a pocs metres de la Plaça de Les Glóries. Va ser construit l'any 1889 i ès, per tant, un dels mercats centenaris de la ciutat de Barcelona.
Els seus orígens es remunten al segle XIX, quan al centre del barri del Clot, que aleshores pertanyia al municipi independent de Sant Martí de Provençals, va nèixer un mercat a l'aire lliure, on els pagesos del mateix Sant Martí i dels pobles veïns (Sant Adrià, Sant Andreu i Montcada) es reunien per vendre als martinencs els seus productes: hortalisses, verdures, animals, etc. A finals del segle XIX, l'augment massiu de compradors, produït pel creixement demogràfic, va fer creure necessària la construcció d'un edifici cobert on els venedors i compradors es poguessin protegir de les inclemències del temps. Va ser aleshores quan es va construir un mercat ubicat en uns terrenys de la família Buxó.
L'edifici del Mercat del Clot va ser inaugurat l'any 1889 i l'arquitecte que va projectar-lo va èsser en Pere Falquès i Urp’. L'edifici ès una nau rectangular amb coberta metàlica i faanes d'obra vista. Es va aixecar al mateix temps que el mercat de la Unió del Poblenou, i tots dos són del mateix arquitecte. Es un edifici, d'estil pre-modernista, de planta rectangular i coberta a dues vessants. Està dividit interiorment en tres naus en les que es distribueixen els llocs de venda. L'estructura ès metàlica a base d'encavallades i tancament d'obra vista, aquest amb elements decoratius de pedra. Als matxons de les dues façanes principals s'hi troben tambè elements decoratius de ceràmica. Les obres de construcció van començar l'any 1884 i finalitzaren l'any 1889. Posteriorment es van dur a terme petites reformes als anys 1964, 1969 i l'œltima, i mès important, entre els anys 1994 i 1995.
A la darrera reforma del mercat els paraments de lamel·les de fusta que permetien la ventilació es van substituir per panys vidriats, en una interessant intervenció feta amb criteris actuals. El Mercat del Clot ès un bon exemple dels mercats construíts a finals del segle XIX, en els municipis que estaven a punt d'incorporar-se a Barcelona, i una mostra de la personalitat arquitectónica de Falquès.
Aquesta ès la história del Mercat del Clot. Fa 120 anys que està al servei de tots els veïns i amics que fan que, cada dia, millorem el nostre servei en qualitat i comoditat pels clients d'arreu de Barcelona que vulguin venir a visitar-nos i gaudir dels nostres productes.
Aqu’ estem a la seva disposició per atendre'ls en les seves compres, bè siguin diàries, setmanals o mensuals. Tenim pesca salada (bacallà, assortiment d'olives i varietat de conserves). Els podem explicar com cuinar carn de vedella, porc, pollastre; com poden fer deliciosos pastissos amb fruita del temps o bè tastar alguna fruita exótica; com fer un bon plat de pasta fresca cuinada a casa o tornar a gaudir dels plats tradicionals amb llegums cuits, etc.
Tambè podem vestir a la moda i oferim els últims models de roba interior i roba per a nadons. Tenim una joieria-rellotgeria, disposem d'una àmplia varietat de colónies i perfums; un sabater que, a mès a mès, fa cópies de claus, i tambè poden comprar llaminadures i pastes. Si volen fer una "paradeta" entre compres poden esmorzar o fer el vermut al bar del mercat. I, per últim, tenim un supermercat dins del mateix mercat on poden comprar tot el que els faci falta per a la casa, productes de neteja i d'alimentació com llet, iogurts, vins i caves, etc.
Com poden veure tenim de tot, amb bona qualitat i bon preu, per a que puguin comprar, senzillament, el que necessitin i quan ho necessitin.
Els donem la benvinguda i agraïm la seva confiança durant tots aquests anys, perquè, gràcies a vostès, nosaltres podrem seguir fent anys al seu costat, sempre millorant el nostre servei i adequant-lo a les seves necessitats.
Al Mercat del Clot els esperem a tots cada dia, de dilluns a dissabte pels matins, i de dimarts a divendres tambè per les tardes.

VEURE FOTOS ANTIGUES DEL MERCAT

Mercat del Clot
Pl Mercat, 26
08018 Barcelona ·
Atenció al Client T. 93 265 90 90
Horaris
Dilluns: De 7:30 del matí a 14 h
De dimarts a Dijous: De 7:30 a 14:30 i de 17:30 a20:30 h
Divendres: De 7:30 a 20:30 h
Dissabte: De 7:30 a 15 h
Serveis
Aparcament
Aire condicionat
Targetes de crèdit
Gastronomia
Més de 600 fitxes d'aliments
Receptes nacionals i extrageres
Trucs i consells per cuinar, netejar, conservar ...
Tots els aliments traduïts a 10 idiomes


Llei de transparencia